bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Male Pogače»Troslojne mekane pogačice

Troslojne mekane pogačice

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Početnik
1k464k95
Troslojne mekane pogačice
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
13/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ne jedan, ne dva, nego tri sloja imaju ove mekane pogačice"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 350 ml
  • kiselo mleko - 3 supene kašike
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 2 supene kašike
  • so - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 900 g
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • ulje - 1 kašičica
  • miks semenki
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte mleko i odvojite jednu šolju za kafu, sipajte ga u posudu i pomešajte sa kvascem i šećerom. Pospite brašnom i ostavite da se aktivira.

Umutite jaja sa mlekom i uljem, prosejte brašno i zamesite meko i glatko testo, pokrijte krpom i ostavite da nadođe. Podelite testo na 6 ili 8 lopti.

Svaku podelite na 3 dela - 1 veći, 1 srednji i 1 mali. Tri dela poravnajte i razvucite malo, stavite jedan na drugi po veličini.

Drškom četke ili prstima probušite centar, nakon toga nožem pritisnite na 8 mesta /sa slika će biti jasno/.

Ove pogačice možete peći u plehu rerne, a može i u većim posudama kao što sam ja u ovom receptu. Ostavite ih da nadođu, namažite žumancem i pospite semenkama.

Namažite posude uljem i pospite sa malo brašna, u svaku stavite od troslojnih pogačica. Pecite u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: