Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Jagnjeće ćuftice u rerni

Jagnjeće ćuftice u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Jagnjeće ćuftice u rerni
Fotografije: Albena Asenova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
14
"Magična aroma koja dolazi iz kuhinje je od sočnih jagnjećih ćuftica, a vama ostaje samo da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • jaje - 1 komad
  • stari hleb - 2 kriške, ili dvopek
  • svež emleko - 1 šolja
  • čubar - 1 i 1/2 kašičica
  • muskatni oraščić - 1/4 kašičice
  • korijander - 1/2 kašičice, mleveni
  • biber - 1 kašičica
  • so
  • peršun - 5 strukova, svež
  • pivo - 300 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Dvopek se natopi unapred u zagrejanom svežem mleku.

U posudu se stavlja mleveno meso, ako nije slano, začinjava se solju. U njega se dodaje unapred očišćen i na sitno isečen luk.

Dvopek se ocedi od mleka, namrvi se i stavlja se u posudu. Dodaje se jedno jaje i začini. Na kraju se seče na sitno svež peršun.

Sve se dobro zamesi rukama. Posuda sa mlevenim mesom se pokriva folijom za sveže čuvanje i stavlja se u frižider na oko sat, da se meso zasiti aromom začina.

U posudu za pečenje namazanu masnoćom se poređaju oblikovane ćuftice.

Peku se u rerni na 200 stepeni, nakon što prođe 20 minuta u posudu za pečenje se sipa pivo i ćuftice se ostavljaju da se peku još 20 minuta.

Serviraju se sa garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: