Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Tikvice iz rerne»Punjene tikvice sa seckanim mesom

Punjene tikvice sa seckanim mesom

Punjene tikvice sa seckanim mesom
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Volimo da vam pokazujemo ukusne i jednostavne recepte, a ovaj je definitivno takav"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • luk - 1 glavica
  • svinjsko meso - 300 g
  • beli luk - 2 čena
  • pirinač - 250 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kačkavalj - 60 g
  • kumin
  • so
  • biber
  • začin - za meso
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operemo, osušimo, isečemo po sredini po dužini i pažljivo unutrašnjost izdvadimo kašikom.

Namažemo maslinovim uljem, posolimo i ostavljamo sa strane. Unutrašnjost sitno isečemo i odvajamo polovinu. Luk i beli luk sitno sečemo i dinstamo u ulju da postane providan.

Meso isečemo na sitne komade, kao krupnije mleveno meso i dodajemo u luk i beli luk zajedno sa začinima i dinstamo 10-ak minuta. Dodajemo polovinu unutrašnjosti tikvica i nastavljamo da dinstamo dok tikvice ne omekšaju.

Dodajemo pirinač i vodu u odnosu 1 prema 2 i nastavljamo termičku obradu dok pirinač ne upije tečost. Na kraju dodajemo pavlaku i kratko mešamo na vatri.

Čamce od tikvica poređamo u pleh i punimo smesom, a ostatak rasporedimo oko, pre toga dodajemo malo vode.

Pečemo na 200 stepeni dok ne porumeni, vadimo i na svaku posipamo rednani kačkavalj. Vraćamo u rernu i pečemo dok se kačkavalj ne zapeče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: