Kiš sa dimljenom piletinom i prazilukom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
05/03/2019
"Pita dostojna svake praznične trpeze "
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • maslac - 150 g
  • so - 1 kašičica
  • jaja - 2 komad
  • brašno - 300 g
  • Za nadev
  • praziluk - 1 struk
  • pileće meso - 300 g, dimljeno
  • jaja - 3 komad
  • kisela pavlaka - 200 g
  • so
  • biber
  • ulje - 2 kašike
  • Za posipanje
  • kačkavalj - 100 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Razbijte jaja, dodajte so i maslac. Zamesite meko testo. Uvijte ga u foliju i ostavite u frižider na oko 30 minuti, da se stegne. Gotovim testom oljuštite kalup za pečenje i ponovo stavite u frižider.

Za to vreme očistite praziluk i isecite ga ba sitno. Izdinstajte ih u 2 kašik ulja dok ne omekša. Dodajte na sitno isečeno dimljeno pileće meso. Promešajte i sklonite sa ringle. Začinite solju i biberom. Ohladite.

Sipajte nadev preko testa, nakon što ste prethodno izbušili dno viljuškom. Umutite jaja sa pavlakom. Prelijte kiš smesom i ispecite u umerenoj zagrejanoj rerni dok ne dobije zlatastu preplanulost.

Pred kraj pečenja pospite narendanim kačkavaljem i dopecite dok se ne istopi. Gotov kiš izvadite iz kalupa i garnirajte po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar