Musaka sa boranijom i patlidžanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
08/03/2019
"Toliko bogata, toliko aromatična - musaka koja će iz vašeg srca pokušati da izbaci tradicionalnu "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo na sitno šargarepu i luk. U zagrejanom ulju zapržimo mleveno meso, luk i šargarepe, dok se mleveno meso ne pretvori u mrvice. Krompir i patlidžan se oljušte i iseku na male kocke, zelena paprika se čisti i sele na tanke lente.

Koristimo skuvanu i zamrznutu boraniju. U mleveno meso, luk i šargarepe dodajemo krompir, papriku i patlidžan i nastavljamo da pržimo još 5-7 minuta. Nakon toga dodajemo paradajz pire, boraniju, alevu papriku, so, čubar i jednu šolju vode.

Ostavljamo da vri malo na ringli (5-7 minuta) i sipamo u posudu za pečenje i pečemo na 180 stepeni. Preliv se pravi tako što se umute dva jaja sa kiselim mlekom, dodaje im se kašika brašna i prstohvat soli.

Kada voda ispari i krompir omekša prelivamo musaku i pečemo dok ne postane zlatasta. Musaka se servira sa kiselim mlekom, posuta sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar