Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka sa boranijom i patlidžanom

Musaka sa boranijom i patlidžanom

Teodora TonevaTeodora Toneva
Početnik
145702
Musaka sa boranijom i patlidžanom
Fotografije: Teodora Toneva
2 / 3
08/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Toliko bogata, toliko aromatična - musaka koja će iz vašeg srca pokušati da izbaci tradicionalnu"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • krompir - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 2 zelene
  • paradajz pire
  • boranija - 100 g
  • patlidžan - 1 mali
  • so
  • aleva paprika
  • čubar
  • ulje
  • peršun
  • preliv
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1kašika
  • kiselo mleko - 1/2 čaše
  • soda - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i isečemo na sitno šargarepu i luk. U zagrejanom ulju zapržimo mleveno meso, luk i šargarepe, dok se mleveno meso ne pretvori u mrvice. Krompir i patlidžan se oljušte i iseku na male kocke, zelena paprika se čisti i sele na tanke lente.

Koristimo skuvanu i zamrznutu boraniju. U mleveno meso, luk i šargarepe dodajemo krompir, papriku i patlidžan i nastavljamo da pržimo još 5-7 minuta. Nakon toga dodajemo paradajz pire, boraniju, alevu papriku, so, čubar i jednu šolju vode.

Ostavljamo da vri malo na ringli (5-7 minuta) i sipamo u posudu za pečenje i pečemo na 180 stepeni. Preliv se pravi tako što se umute dva jaja sa kiselim mlekom, dodaje im se kašika brašna i prstohvat soli.

Kada voda ispari i krompir omekša prelivamo musaku i pečemo dok ne postane zlatasta. Musaka se servira sa kiselim mlekom, posuta sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: