Pogačice sa nadevom od kobasice
bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Punjene Vekne»Pogačice sa nadevom od kobasice

Pogačice sa nadevom od kobasice

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pogačice sa nadevom od kobasice
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
11/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije20
"Iz babinih svezaka sa nedoljivim đakonijama izabrali smo ovu - Pogačice sa nadevom od kobasice"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 250 ml
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • suvi kvasac - 1 kesica (7 g)
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašilica
  • ulje - 3 kašike
  • brašno - 900 g
  • nadev
  • srpska kobasica - 1 komad (350 g)
  • crveni luk - 1 glavica
  • domaća pikantina - 1 teglica
  • čubar
  • origano
  • majčina dušica
* merne jedinice

Način pripreme

Od nabrojanih sastojaka zamesite meko testo koje je dobro da ostavite na toplom da naraste, pokriveno krpom.

Jedno žumance ostavite za mazanje gotovih pogačica pre pečenja.

Isecite srpsku kobasicu sa lukom i počnite oblikovanje praveći lopte veličine male jabuke.

Svaku loptu razvijte u malu koru, u jedan kraj namažite pikantinom i stavite po jednu papriku, dodajte po nekoliko parčića kobasica i luk.

Posipte začinima, pokrijte namazananim delom pogačice i prstima pritisnite da se dobro pričvrsti pogačica.

Gotove pogačice ostavite da narastu, nakon toga namažite umućenim žumancem sa malo vode ili mleka i nekoliko kapi ulja.

Odozgo stavite po jedan dva kruga crvenog luka.

Pecite u umerenoj rerni dok ne bude gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: