Jagnjeća čorba od iznutrica bez zaprške

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
11/03/2019
"I bez zaprške je ukusna, samo ako je napravite tačno po ovom receptu "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano317
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće iznutrice - 500 g
  • luk - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • selen - po ukusu
  • nana - po ukusu
  • pirinač - 4 - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Komplet dobro operemo i stavljamo u posudu da se kuva. Kada se skuva izvadimo i isečemo na kocke.

Bujon u kome smo pravili komplet, procedimo i koristimo za dalje spremanje jela. Luk stavljamo da se kuva u proceđenom bujonu.

Kada je gotovo dodajemo isečene iznutrice i začinjavamo solju i dodajemo kašiku ulja, kao i pirinač.

Kuvamo dok ne nabubri pirinač. Nakon što je gotov dodajemo biber, selen i nanu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar