Dinstani šaran u pivu

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2385
2
6
14/03/2019
"Šaran je najukusniji kad se dinsta pivom, a služi sa vinom. Uverite se sami "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šaran - oko 2 kg
  • ulje - 60 ml
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 kriška
  • prezle - 4 kašike
  • pivo - 1 litar
  • biber - po želji
  • lovorov list - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite na porcije prethodno očišćenog i opranog šarana.

U šerpi ispržite kolutiće luka i sitno iseckani celer.

Posipajte preko prezle i poređajte komade šarana. Začinite biberom i lovorovim listom.

Prelijte pivom i kuvajte sve dok ne proključa. Smanjite vatru i dinstajte 15 minuta.

Izvadite ribu u tanjir. Uklonite lovorov list.

Sipajte dobijeni sos kroz cediljku i prelijte šarana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar