Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pirinač u rerni»Pirinač u rerni sa sušenim pečurkama i vinom

Pirinač u rerni sa sušenim pečurkama i vinom

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
4116149
Pirinač u rerni sa sušenim pečurkama i vinom
Fotografije: Anelia Tsoneva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Sa prstohvatom magije običan pirinač sa pečurkama se pretvara u aromatičan izazov"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 300 g, beo, biserni
  • pileći bujon - 600 ml
  • sušene pečurke, vrganji - 10 komada
  • belo suvo vino - 300 ml
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • so - po ukuu
  • biber - po ukusu
  • maslac - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu za pečenje stavite maslac i sušene pečurke (izlomivši ih) samo dok se maslac ne rastopi i blago zagreje. Pazite da se pečurke ne prepeku.

Operite pirinač od skroba i dodajte ga u posudu za pečenje. Zagrejte do 200 stepeni, mešajući pirinač na 1-2 minuta dok ne postane staklast.

Prelijte sa 300 ml belog vina i ostavite da ga pirinač upije.

Zagrejte pileći bujon, dodajte i začine. Stavite bujon da provri i prelijte pirinač. Promešajte dobro i ostavite da se peče na 180 stepeni dok se tečnost potpuno ne apsorbuje.

To je sjajno aromatično jelo ili garnirung uz meso.

Savet: Ako imate mogućnosti, koristite domaće napravljen pileći bujon.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: