Način pripreme
Prvo zapečemo makarone u ugrejanoj rerni na 180 stepeni da dobiju lepu zlatnu boju. U šerpi ugrevamo vodu sa kašičicom soli, kad provri sipamo pastutesteninu i kuvamo 8 minuta dok ne bude gotovo.
Ocedimo, operemo hladnom vodom i ostavljamo u posudi. U tiganju ugrevamo ulje, propržimo sitno iseckan luk, čen belog luka i celer.
Bujon rastvaramo u 1 litru vrele vode, mešamo dobro. Sipamo 1 kutlaču u tiganj, dodajemo miks graška i šargarepe, isečene na kockice.
Nakon minuta dodajemo paradajz pire i alevu papriku, promešamo i sipamo povrće u šerpu sa bujonon.
Dodajemo oceđene makarone i začinimo solju, biberom i isečenim peršunom.
Nakon 2-3 minuta je gotovo, koliko da se sjedine ukusi.
Supu serviramo sa rendanim kravljim sirom.
Odličnog ukusa i dijetetska!