Prolećna supica od zelja i sira

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
21/03/2019
"Nakon teškog mesa tokom zime duša žudi za svežom i lakom prolećnom supicom sa spanaćem i zeljem "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano91
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite zelje i isecite ga na sitno. Isecite luk i izdinstajte ga sa malo vode i ulja. Dodajte i alevu papriku.

Nakon što voda počne da vri, dolijte još. Dodajte i pirinač.

Kada voda ponovo provri sipajte u šerpu zelje i mleveni paradajz. Začinite nanom, biberom i đumbirom.

Kada je čorba gotova, napravite zapršku, tako što odvojite samo žumanca i umutite ih sa kiselim mlekom i limunom.

Dodajte ponovo biber, ovaj put u zapršku.

Sipajte po malo bujona iz čorbe u zapršku da se ne preseče.

Nakon toga dodajte celu zapršku u čorbicu.

Namrvite sir i servirajte.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar