Način pripreme
Aktiviramo izmrvljeni kvasac u mlakoj vodi zajedno sa šećerom i ostavljamo da nadođe. Sipamo u brašno i zamesimo sa preostalim sastojcima meko i elastično testo, od jaja odvajamo jedno žumance za premazivanje pogače.
Pokrivam folijom i ostavljamo na toplom da nadođe 40 minuta. Gotov testo podelimo na dva dela.
Svaki razvučemo na pravougaonu koru, namažemo mekanim maslacem i posipamo nadevom od mrvljenog sira, sitno isečene viršle i komadićima topljenog sira. Uvijamo u rolat. Tako oblikujemo i preostalo testo.
Od rolata sečemo ivice i stavljamo u sredinu pleha u kojem ćemo peći. Posle sečemo trouglove i poređamo po ivicama pleha dok ga ne napunimo.
Ostavljamo testo da nadođe drugi put. Namažemo umućenim žumancem, posipamo semenkama po želji. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo. Prijatno!