Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Luk punjen posnim nadevom

Luk punjen posnim nadevom

Luk punjen posnim nadevom
Fotografije: Rumi Kuskuschieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"I vama se prijelo, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • luk - 8 glavica
  • pirinač - 150 g
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • nana - 1 kašičica
  • biber
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk od ljuski. Tankim nožem ili kašičicom izdubite unutrašnjost. Blanširajte luk spuštajući ga u šerpu sa vrelom vodom na oko 5 minuta. Pomoću rešetkaste kašike ga izvadite.

Šaragepa se oljušti, narenda se i zaprži u vrelom ulju, njoj se dodaje izdubljeni deo luka (isečen na sitno), pirinač, paradajz pire i začini i prži se još oko minut.

Nakon toga se doliva 450 ml vode i kuva se dok pirinač ne nabubri i ne upije vodu.

Izdubljene glavice luka se pune gotovom smesom. Poređaju se u posudu za pečenje, sipa se dva prsta vode i jelo se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: