Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od zečetine»Čorba sa zečijim iznutricama i mesom

Čorba sa zečijim iznutricama i mesom

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Čorba sa zečijim iznutricama i mesom4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
6
"Zec je za pečenje, a od džigerica se može pripremiti aromatična čorbica - pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • zečije iznutrice - od jednog zeca
  • mladi luk - ½ veze, svež
  • zečetina - 1 plećka
  • pirinač - ½ šolje za kafu
  • krompir - 2 manja
  • crvena paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • biber - po ukusu
  • nana - po ukusu
  • jaja - 1 komad, veliko domaće
  • kiselo mleko - 180 g
  • ulje - 2 supene kašiek
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo iznutrice vodom, zečetinu takođe. Stavljamo vodu u veliku šerpu i stavljamo meso unutra i iznutrice da se kuvaju. Stavljamo unutra i malo soli po ukusu dok se kuvaju, da meso ne bude neslano.

Skidamo penu po potrebi. Kad se iznutrice skuvaju, vadimo ih i sitno sečemo, a meso odvojimo od kostiju i sečemo na malo komade, možemo ih i sitno iseckati. Procedimo bujon cediljkom da bude čist.

Dodajemo još tople vode u šerpu i ponovo stavljamo da provri.

Operemo nanu, luk, šargarepu i papriku. Očistimo ih.

U šerpu stavljamo sitno iseckanu šargarepu i papriku /u ovom slučaju crvenu/. Isečemo luk i nanu sitno. Luk stavljamo u šerpu. Dodajemo ulje. Ostavljamo čorbu da vri.

U šerpu vraćamo iznutrice i ostavljamo ponovo da tiho vri.

Operemo pirinač. Krompir oljuštimo i isečemo na kockice. Dodajemo krompir i ostavljamo da vri. Pred kraj kuvanja stavljamo pirinač. Kuvamo dok ne bude gotovo. Začinimo solju i biberom. Posipamo nanom.

Gotovu supu skidamo sa vatre. Stavljamo mleko u posudu i pomešamo sa jajtom dobro. Uzimamo kutlačom malo od bujona iz čorbe i stavljamo u smesu od mleka i jajeta i promešamo.

Ponovo stavljamo čorbu na vatru, mešajući stavljamo smesu. Supu toplu sipamo u posude i jedemo.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: