Način pripreme
Pomešamo mleveno meso, u njega stavljamo izrendanu glavicu luka, biber, ljutu alevu papriku, univerzalni začin i peršun, sitno iseckan. Dok mešamo mleveno meso dodajemo po malo gazirane vode.
Kad mleveno meso bude gotovo ostavljamo ga da odstoji oko 30 minuta.
Za to vreme skuvamo jaja, oljuštimo i isečemo po dužini na pola.
Blanširamo šargarepu oko 15 minuta i njih isečemo po dužini na štapiće.
Očistimo paprike od drški i semenki i njih sečemo po dužini na ivice.
Stavljamo na radnu površinu parče papira za pečenje veličine pleha u kojem ćemo peći rolat i preko njega sipamo brašno. Odozgo rasporedimo mlevneo meso na sloj debljine oko santimetar i po, trudimo se da dobijemo koru pravougaonog oblika. Preko poređamo jaja, štapiće šargarepe i ivice paprike, stavljamo u početku po dužini kore od mlevenog mesa.
Uvijamo mleveno meso u rolat, skidamo papir za pečenje i stavljamo u namazan pleh.
Odozgo namažemo roalt uljem i pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta.
Ako želimo, 20 minuta pre nego što izvadimo rolat iz rerne možemo oko njega u pleh staviti nekoliko paprika koje kasnije možemo servirati kao prilog uz rolat.