Pogača-pica

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
18730673
Pogača-pica
Fotografije: Stanislava Armyanova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Raspoloženi smo za improvizaciju i rešili smo da se bacimo na ovu veoma ukusnu pogaču-picu"

Potrebni sastojci

  • suvi kvasac - 7 g
  • voda - 120 ml, mlaka
  • sveže mleko - 120 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
  • jaja - 1 komad
  • Prvi nadev
  • sir - 100 g
  • ljutenica - 100 g
  • bosiljak - 1 kašičica, suva
  • čubar - 1 kašičica
  • Drugi nadev
  • ljutenica - 100 g
  • sir - 100 g
  • kačkavalj - 8 parčića
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • semenke - za posipannje (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

1. Aktivirajte kvasac, tako što ga promešate u mlakoj vodi zajedno sa šećerom. Ostavite tako 10 minuta ili dok ne naraste.

2. Brašno i so se proseju. Jaje se umuti i dodaje se ulje u njega. U brašnu se pravi udubljenje i sipa se tečnost i aktiviran kvasac. Mesi se testo. Ostavlja se da raste oko 30 minuta.

3. Testo se deli na pola za pečenje u posudi 24-26 cm. Razvija se svaki deo u krug. Stavlja se u namazanu posudu za pečenje. U sredinu kruga se stavlja mali tanjir i ocrtava se krug. Isecite ga na 8 delova kao tortu.

4. Oko malog kruga stavite prvi nadev: ljutenicu, sir i začine, a u drugu posudu drugi nadev: ljutenica, sir, sitno isečeni krastavčići i kačkavalj. Svako parče kačkavalja treba da se iseče u obliku trougla. Ako želite možete i neku vrstu kobasice da stavite.

5. Uzima se jedan od vrhova iz sredine malog kruga testa, okreće se nazad, kraj se stavi odozdo, ispod pogače. Tako se okreću i ostali trouglovi.

6. Ako želite možete da namažete žumancem i da pospete semenkama. Peče se 35-40 minuta na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: