Način pripreme
1. Aktivirajte kvasac, tako što ga promešate u mlakoj vodi zajedno sa šećerom. Ostavite tako 10 minuta ili dok ne naraste.
2. Brašno i so se proseju. Jaje se umuti i dodaje se ulje u njega. U brašnu se pravi udubljenje i sipa se tečnost i aktiviran kvasac. Mesi se testo. Ostavlja se da raste oko 30 minuta.
3. Testo se deli na pola za pečenje u posudi 24-26 cm. Razvija se svaki deo u krug. Stavlja se u namazanu posudu za pečenje. U sredinu kruga se stavlja mali tanjir i ocrtava se krug. Isecite ga na 8 delova kao tortu.
4. Oko malog kruga stavite prvi nadev: ljutenicu, sir i začine, a u drugu posudu drugi nadev: ljutenica, sir, sitno isečeni krastavčići i kačkavalj. Svako parče kačkavalja treba da se iseče u obliku trougla. Ako želite možete i neku vrstu kobasice da stavite.
5. Uzima se jedan od vrhova iz sredine malog kruga testa, okreće se nazad, kraj se stavi odozdo, ispod pogače. Tako se okreću i ostali trouglovi.
6. Ako želite možete da namažete žumancem i da pospete semenkama. Peče se 35-40 minuta na 180 stepeni.