Supa sa krompirom

DayanaDayana
Početnik
7310
Supa sa krompirom
Fotografije: Dayana
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Jedna raskošna seoska gozba, koja će vam bukvalno pomutiti um"

Potrebni sastojci

  • krompir
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • pileći bujon - 2 komada
  • paradajz - iz konzerve
  • fida
  • jaja - 1 komad
  • sir - 300 g
  • so
  • ulje
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Za početak u odgovarajuću šerpu stavljamo vodu da vri, u međuvremenu izrendamo glavicu luka i šargarepu (zavisi od šerpe i ko kakav ukus ima, možete staviti više od jedne šargarepe i više luka). Sipamo ih u vrelu vodu zajedno sa prstohvatom ili dva soli i 1-2 kašičice ulje. Dodajemo i bujon i ostavljamo da vri (jačina ringle nije od preteranog značaja, vi procenite).

Dok vri, oljuštimo krompir, količine u zavisnosti od veličine šerpe i želje za gustinom. Sitno iseckamo (ja tako volim, ali nije obavezno) i sipamo u preostalo povrće da vri. Stavljamo začine (oni su takođe individualni, možete koristitti navedene, ili da se odlonite samo na bujon).

Nakon što se krompir skuva, dolazi vreme na paradajz, ja lično stavljam domaće konzervisan, ali možete i izrendati običan paradajz. Važno je da ne stavljate paradajz ne nego što krompir bude gotov, zato što će mnogo promeniti ukus.

Stavljamo i fidu (ili izmrvljene špagete), nakon što se i ona skuvam, izmrvimo sir, stavljamo ga u posudu i ostavljamo da vri manje od minut pre nego što skinemo sa vatre.

Ostala je samo zaprška, ako nam se ne čeka, odvojimo žumance i umutimo ga viljuškom, dodajemo u njega malo od supe uz neprestano mešanje i nakon toga sve vraćamo u šerpu. Ako imamo strpljenja, sačekajte da se ohladi i uradite isto, ali nemojte odvajati žumance.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: