Paradajz punjen patlidžanom i slaninom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
04/04/2019
"Sjajno predjelo od punjenog paradajza Probajte ga i videćete da ćete ga spremati često - često "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se peče na grilu ili pekaču za paprike. Nakon toga se ostavlja u šerpi da se popari i oljušti se. Slanina se iseče i zaprži se u tiganju dok ne postane zlatasta. Oljuštimo beli luk i narendamo ga na rende.

U posudu stavljamo beli luk, mejonez, slaninu. Sečemo na sitno patlidžan i namrvimo sir.

Dodajemo sve sastojke u posudu i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Operemo paradajz i isečemo ga nožem pažljivo, da ga izdubimo. Pomoću kašičice punimo smesom svaki paradajz. Ređamo svaki paradajz u tanjir i dekorišemo peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar