Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Rebarca iz rerne sa prilogom srca od krompir pirea

Rebarca iz rerne sa prilogom srca od krompir pirea

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Rebarca iz rerne sa prilogom srca od krompir pirea
Fotografije: Iliana Dimova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Srca od krompir pirea mogu svakog da dotaknu, ali ako želite da osvojite ljubav jednog muškarca - prirpemite mu sočna rebra iz rerne"

Potrebni sastojci

  • rebarca - 650 g
  • kari
  • so
  • biber
  • ulje
  • krompir pire
  • soj sos
  • univerzalni začin - unisos Magi
* merne jedinice

Način pripreme

Rebarca operemo, osušimo i isečemo na komade. Porcije rebara propržimo kratko u ulju sa obe strane. Prožena rebra stavljamo u vatrostalnu činiju sa poklopcem. Posipamo biberom i karijem po ukusu.

Prelivamo sa malo masti iz prženja, nekoliko supenih kašika vode i stavljamo u sa poklopcem u rernu. Ukljućujemo na 200 stepeni i pečemo 30-35 minuta. Onda sikidamo poklopac posude, posolimo rebra i pečemo dok ne budu gotova.

Gotova rebra vadimo iz rerne, stavljamo poklopac na posudu i tako ostavljamo da odstoji 5-10 minuta pre serviranja.

Serviramo na tanjiru sa prilogom srca od krompir pirea, soja sosom i unisosom magi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: