Pire od koprive i peršuna

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77363
13/04/2019
"Sa čime god da ga kombinujete, nećete pogrešiti "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano102
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • koprica - oko 3 šake, sveži vrhovi
  • peršun - strukovi 2 vezice (bez listića)
  • praziluk - 10 cm, od struka
  • sitan sir od kačkavalja - 150 g
  • laneno ulje - 1 kašika (maslinovo ulje)
  • beli luk - 1 čen
  • biber - prstohvat
  • so - prstohvat
  • orasi - 4 - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Kopriva se očisti od trava polepljenih po njoj i natopi se oko minimum 30 minuta u hladnoj vodi. Dobro se opere.

U posudu sa ne više od 100 ml vode stavljamo koprivu, praziluk i strukove peršuna isečene na krupno, da se skuvaju oko 10 minuta. Bujon od povrća se procedi.

U duboku posudu stavljamo skuvanu korpivu, peršun i praziluk, Sačekamo da se zeleniš ohladi. PAsiramo.

U pasiranu zelenu smesu dodajemo čen belog luka, so, biber, orahe, laneno ulje i sitan sir od kačkavalja.

Pasiramo ponovo. Dodatno začinimo, ako je neophodno, sa još soli.

Koristite za garniranje mesa ili predjela, ili prosto jedite zdravo sa domaće napravljenim hlebom.

Nek vam je ukusno!

Beleška: Ne bacajte bujon. Svi znamo koliko su korisni napici do koprive i peršuna!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar