Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Raža sa šparglom u rerni

Raža sa šparglom u rerni

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k442
Raža sa šparglom u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
17/04/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Pravi delikates, koji se priprema za samo 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • raža - 2 filea
  • špargla - 150 g, marinirana, bela
  • šargarepa - 1 komad, srednje veličine
  • crni luk - 1 glavica, veća
  • maslinovo ulje
  • morska so
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite luk i nasecite ga na kolutove. Kolutove poređajte na dno odgovarajuće posude za pečenje.

Posolite ribu sa malo morske soli, prelijte je sa malo limunovog soka sa obe strane i malo maslinovog ulja.

Filete ribe stavite preko luka. Odozgo poređajte kolutove šargarepe. Ponovo prelijte sa malo maslinovog ulja.

Stavite pleh u zagrejanu rernu na 220 stepeni. Pecite oko 15 minuta.

Izvadite pleh i dodajte špargle. Pospite ribu marinatom iz tegle špargli.

Pecite još 5 minuta i riba je gotova!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: