Pačije meso sa kiselim kupusom u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
28/04/2019
"Zaboravite na pile, najukusnije zimsko jelo koje možete da probate je pačije meso sa kiselim kupusom u rerni "
Priprema40 min.
Kuvanje210 min.
Ukupno250 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano162
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kiseli kupus na sitno i začinite ga alevom paprikom. Isecite luk i slaninu na sitno, a pečurke na tanke parčiće.

Zagrejte ulje u tiganju na ringli na umerenoj temperaturi i zapržite slaninu oko 3 minuta. Dodajte luk i pečurke i kuvajte još oko 5 minuta mešajući povremeno.

Dodajte pirinač i malo vode i ostavite jelo da se dinsta pod poklopcem oko 5-10 minuta. Sipajte jelo na dno duboke posude za pečenje. Začinite solju i biberom.

Stavite pačetinu preko smese i oko nje i preko nje stavite kiseli kupus. Sipajte oko 300 ml vode.

Poklopite čvrsto folijom za pečenje i stavite je u zagrejanu rernu na 180 stepeni. Pecite oko 150 minuta.

Nakon toga sklonite foliju i pecite još oko 40 minuta dok se pečena patka ne zarumeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar