Pečeni file od lososa

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
30/04/2019
"Savršen file od lososa nema potrebu za mnogo začina ili sati u kuhinji, samo za pravim receptom i prstohvatom ljubavi "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano160
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

  • losol - 2 fileta, veliki sa kožom (400 g) svaki
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • limun - 1 komad, srednji
  • beli luk u prahu - 2 kašičice
  • luk - sušeni, 2 kašičice
  • celer - 2 kašičice, u prahu
  • peršun - za posipanje
  • divlji luk - 5 - 6 strukova
  • beli biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite filete lososa i dobro ih osušite.

Stavite kožom na dole u posudu za pečenje ispod velikog parčeta aluminijumske folije, blago namazane maslinovim uljem.

Odozgo namažite ribu sušenim lukom, belim lukom, celerom i pospite solju, maslinovim uljem, biberom i peršunom.

Uvijte i zatvorite foliju i gurnite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite lososa oko 20 minuta ili malo više, ako volite ribu koja je više skuvana. Za mene losos treba da ostane sočan i blago krvav, tako je najrkhkiji i ukusan. Kod tanjih fileta skratite vreme kuvanja.

Koristim foliju da bi se maksimalno sačuvali riblju sokovi i da bi ona bila sočna. Ako želite možete da ispečete i ne uvijajući je - tako biste dobili i ukusnu koricu.

Pospite riblje filete lososa sveže isceđenim sokom od limuna i servirajte tople.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar