Način pripreme
Zagrejte ulje i maslac u dubokom tiganju i zapržite jagnjetinu dok ne postane zlatasta. Začinite solju, biberom, slatkom, ljutom i dimljenom alevom paprikom.
Očistite vezice mladog luka i mladog belog luka i isecite ih na krupno. Stavite ih na dno posude u kojoj ćete peći.
Preko njih poređajte zlatasto zapečene parčiće jagnjetine i prelijte masnoćom od prženja.
Isecite na krupno mirođiju, peršun i nanu i pokrijte meso.
Zamesite obično testo od vode i brašna, oblikujte u pljosnatu traku da sa njom zatvorite posudu da se bolje dinsta jelo.
Prelijte sa oko pola litre jagnjećeg bujona, dodajte nekoliko kocki maslaca i stavite poklopac.
Zalepite lentu od testa čvrsto po ivici posude i prebacite u rernu na sat, sat i po na 200 stepeni, nakon čega vaša pečena jagnjetina bi trebalo da ja gotova.