Način pripreme
Sipajte supenu kašiku brašna u duboku posudu i pomešaje sa malo svežeg mleka da biste stvorili kašu. Dodajte žumanca od dva jajeta i ponovo umutite.
Sipajte 250 ml svežeg mleka u posudu na vatri zajedn osa 50 g šećera i ostavite smesu da provri. Prepolovite štapić vanile i dodajte semenke u mleko i stavite štapić unutra za dodatnu aromu.
Kad mleko sa šećerom provri, smanjite vatru i lagano dodajte smesu od jaja. Mešajte energično i ostavite krem da provri kratko dok se ne zgusne.
Skinite posudu sa vatre i dodajte maslac. Mešajte dok se potpuno ne rastopi. Ostavite krem od jaja da se potpuno ohladi.
Stavite koru za pitu u ravan pleh. Obilno namažite rastopljenim maslacem, pospite šećerom u prahu i stavite drugu koru odozgo. Namažite maslacem i pospite šećerom. Napravite isto i sa trećom. Pecite kore u ugrejanoj rerni na 200 stepeni kratko dok ne dobije zlatnu boju i dok se ne karamelizuje.
Izlomite kore na komade. U tanjir za desert ređajte sloj karamel kora, sloj krema od jaja. Pospite svežom korom od limuna.
Servirajte hrskavu krempitu sa mrvljevim orasima.