Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krempita»Hrskavi desert sa kremom od jaja

Hrskavi desert sa kremom od jaja

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Hrskavi desert sa kremom od jaja8 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Za one trenutke kada želite da iznenadite goste, ne samo sa ukusnim, nego i sa veoma stilskim desertom, jedan proveren recept"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 3 - 4 komada
  • šećer - 60 g
  • maslac - 150 g
  • za krem
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 250 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • šećer - 50 g
  • maslac - 200 g
  • za ukras
  • orasi - 50 g
  • šećer u prahu - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte supenu kašiku brašna u duboku posudu i pomešaje sa malo svežeg mleka da biste stvorili kašu. Dodajte žumanca od dva jajeta i ponovo umutite.

Sipajte 250 ml svežeg mleka u posudu na vatri zajedn osa 50 g šećera i ostavite smesu da provri. Prepolovite štapić vanile i dodajte semenke u mleko i stavite štapić unutra za dodatnu aromu.

Kad mleko sa šećerom provri, smanjite vatru i lagano dodajte smesu od jaja. Mešajte energično i ostavite krem da provri kratko dok se ne zgusne.

Skinite posudu sa vatre i dodajte maslac. Mešajte dok se potpuno ne rastopi. Ostavite krem od jaja da se potpuno ohladi.

Stavite koru za pitu u ravan pleh. Obilno namažite rastopljenim maslacem, pospite šećerom u prahu i stavite drugu koru odozgo. Namažite maslacem i pospite šećerom. Napravite isto i sa trećom. Pecite kore u ugrejanoj rerni na 200 stepeni kratko dok ne dobije zlatnu boju i dok se ne karamelizuje.

Izlomite kore na komade. U tanjir za desert ređajte sloj karamel kora, sloj krema od jaja. Pospite svežom korom od limuna.

Servirajte hrskavu krempitu sa mrvljevim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: