Marinirani beli luk sa aromatičnim začinima

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
02/05/2019
"Da li da proveravamo frižider da vidimo gde ste sakrili tegle mariniranog belog luka "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano349
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite beli luk u posudu sa vodom i na ringlu. Kada voda proključa, isipajte je i sipajte novu. Postupak ponovite najmanje 5 puta, kako bi uklonili jak ukus belog luka.

U tiganju na ringli napravite marinadu, tao što ćete pomešati maslinovo ulje i balzamiko sirće, da im odnos bude 3:1. Ubacite zrna bibera, strukove ruzmarina i majčinu dušicu. Dodajte med. Posolite i ostavite marinadu da proključa.

Stavite čenove belog luka u teglu. Prelijte toplom marinadom do grlića i zatvorite.

Sterilizujte, ako želite da vam marinirani beli luk traje duže.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar