Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa slaninom i bešamel sosom

Lazanja sa slaninom i bešamel sosom

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Lazanja sa slaninom i bešamel sosom
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Ništa ne može da se poredi sa aromom domaće napravljene lazanje, upravo izvađene iz rerne"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 1 pakovanje
  • slanina - 150 g
  • mocarela - 250 g
  • parmezan - 250 g
  • brašno - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • maslac - 50 g
  • mortadela - 150 g
  • muskatni oraščić - 1 komad
  • beli biber - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite slaninu na kocke i zapržite je u suvom tiganju. Narendajte parmezan. Isecote mocarelu na kriške.

Kada se slanina zaprži, smanjite ringlu, dodajte maslac i sačekajte da se istopi. Dodajte brašno i mešajte neprestano, da ne ostanu grudvice. Smesa treba da je konzistencije guste kaše.

Sipajte sveže mleko u mlazi po ivici tiganja i mešajte dok se sos ne ujednači i ne postane homogen. Začinite oraščićem, belim biberom i solju i ostavite da provri ponovo i da se dovoljno zgusne. Kada ponovo provri sklonite sa ringle.

Počnite da ređate lazanju. Stavite bešamel na dno posude. Poređajte odozgo gust sloj kora. Pokrijte ponovo sosom. Poređajte parčiće mortadele. Ponovo stavite bešamel sos i pokrijte korama. Poređajte mocarelu i pokrijte poslednjim slojem sosa. Završite narendanim parmezanom.

Pecite lazanju na 200 stepeni jedan sat, dok ne dobije zlatastu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: