Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od sočiva»Sočivo sa drškama od pečuraka

Sočivo sa drškama od pečuraka

Sočivo sa drškama od pečuraka
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Praktične domaćice ništa ne bacaju, a nalaze načine kako da iskoriste sve, tako da jelo bude još ukusnije"

Potrebni sastojci

  • sočivo - 500 g
  • pečurke - 250 g, drške
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 - 2 kašike, glavica, sitno iseckana
  • paradajz - 1/2 tegle, konzerviran
  • brašno - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • bosiljak
  • korijander
* merne jedinice

Način pripreme

Sočivo prokuvajte u posoljenoj vodi, a zatim ga ocedite. Sitno iseckajte luk, celer i šargarepu.

Očišćene i odvojene drške pečuraka isecite na kolutiće, kao i čenove belog luka.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i napravite zapršku - prvo luk i šargarepu stavite, a onda i pečurke, celer i beli luk. Dodajte so i biber.

Stavite oceđeno sočivo u šerpu sa vodom, dodajte zapršku i ostavite da proključa - ukupna količina svega u šerpi da bude 4 l.

Paradajz pomešajte sa brašnom u činiji. Zatim čorbi dodajte korijander, majčinu dušicu i bosiljak. Kada se sve dobro skuva, postepeno dodajte paradajz. Kuvajte još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: