Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Pečene ćuftice sa pivskim sosom

Pečene ćuftice sa pivskim sosom

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Pečene ćuftice sa pivskim sosom
Fotografije: Asya Zaevska
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
"Ukrašene sa pivskim sosom, pojedene sa mnogo piva"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • hleb - 1 kriška
  • limun - kora od 1/2
  • so
  • biber
  • pivo - 400 ml
  • brašno - 2 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo mleveno meso sa jajetom, majčinom dušicom, iseckanim belim lukom, izrendanom korom od limuna, solju, biberom i prethodno potopljenim hlebom u vodu.

Od smese pravimo ćuftice i poređamo ih u prethodno namazan pleh. Pečemo oko 20-25 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Nakon toga dodajemo u pleh pivo i pečemo još 20 minuta na istoj temperaturi.

Vadimo ćuftice, a preostali sos (u plehu) procedimo kroz cediljku i ostavljamo sa strane.

Ugrevamo maslac u tiganju i pržimo kratko brašno u njemu.

Postepeno počinjemo da dodajemo sos iz pleha uz neprestano mešanje.

Začinimo sa malo soli i bibera i skidamo sa vatre.

Serviramo ćuftice prelivene sosom i prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: