Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Jelo od zelja, maslina i paradajz pirea

Jelo od zelja, maslina i paradajz pirea

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k98
Jelo od zelja, maslina i paradajz pirea
Fotografije: Iliana Dimova
3 / 4
12/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Aromatična prolećna gozba, od koje ćemo garantovano sipati drugu porciju"

Potrebni sastojci

  • zelje - 200 - 250 g (1 veza)
  • luk - 1 komad
  • nana
  • so
  • biber
  • kari
  • masline - 1/2 šolje, bez koštica
  • pardajz pire - 1 - 2 supeen kašike
  • brašno - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • ulje - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo listove zelja. Očistimo od žilica. Stavljamo očišćene listove u šerpu, prelivamo vodom, dodajemo prstohvat soli i stavljamo da provri. Kad listovi promene boju, prosipamo vodu, prelivamo hladnom vodom i ocedimo dobro listove u cediljki.

U posudu za kuvanje sipamo ulje. Stavljamo oceđeno zelje, masline, izrendani luk, biber, so i nanu po ukusu. Uključujemo ringlu i dinstamo, mešajući.

Kad provri tečnost, posipamo alevom paprikom i brašnom. Promešamo nekoliko puta i nastavljamo da mešamo i sipamo vodu (približno 1 l). Ostavljamo jelo da se kuva, bez poklopca, pazimo da ne ispari.

Mešamo periodično. Nekoliko minuta pre nego što bude gotovo dodajemo paradajz pire. Kuvamo dok jelo ne dobije dovoljnu gustinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: