Mešano povrće iz rerne

15/05/2019
"Evo i jednog omiljenog jela malih i velikih, predlog za jelo iz rubrike jednostavno i ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 076
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu i celer, isečene na kockice, dinstamo 25 minuta sa lukom i delom korena karfiola, sitno isečenim, u 2-3 supene kašike biljnog maslaca i prstohvatom soli, nakon toga sipamo u pleh.

Dodajemo cvetove karfiola, skuvane u malo vode i 1 supenom kašikom biljnog maslaca, prelivamo bujonom od karfiola i preostalim biljnim maslacem. Smesu pečemo u jako ugrejanoj rerni 30 minuta.

Dodajemo pirinač, grašak i paradajz (ili paradajz pire, pomešano sa malo tople vode). Jelo prelivamo 1 šoljom tople vode i ponovo stavljamo u rernu dok pirinač ne nabubri. Posipamo peršunom i serviramo sa kiselim mlekom i salatom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar