Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od povrća»Krem čorba sa karfiolom i tikvicama sa čabatom

Krem čorba sa karfiolom i tikvicama sa čabatom

Marieta IlievaMarieta Ilieva
Šegrt
6416
Krem čorba sa karfiolom i tikvicama sa čabatom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pobrinuli smo se za sve do najsitnijih detalja - i čabata će vam se svideti i krem čorba"

Potrebni sastojci

  • karfiol - 25 g
  • tikvice - 25 g
  • sveže mleko - 30 ml, kravlje
  • maslac - 5 g
  • čabata
  • čabata - 1 komad
  • krem sir - 1 pakovanje
  • tikvice - 1 komad
  • crveni luk - 1 glavica
  • inćuni - 10 komada
  • paradajz - 1 komad
  • zelena salata - 20 g
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol za krem čorbu je potrebno oprati i iseći, a tikvicu oguliti i ukloniti unutrašnjost. Obe namirnice stavite u kipuću vodu da omekšaju.

Zatim ih ispasirajte i dodajte vruće mleko. Dobijenu čorbu od povrća začinite maslacem.

Za čabatu: isecite hleb na pola, a zatim isecite oba dela na kolutove. Tikvicu uzdužno isecite i malo je propržite. Na sto stavite 2 parčeta tikvice, premažite krem sirom i uvijte u rolat, a preko stavite blago propržen crveni luk, a zatim dodajte malo inćuna i paradajza.

Servirajte na kanapeu od zelene salate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: