Bakalar na napolitanski način

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
36
11
299
22/05/2019
"Sve je super, bakalar je odličan, ali smo zaboravili da zapišemo da vam treba i belog vina - da znate "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Filete bakalara isecite na krupne komade, posolite ih i pobiberite, uvaljajte u brašno i ispržite u zagrejanom maslinovom ulju. Meso bakalara je nežno, pa pazite da vam se ne raspadne. Ostavite ga na ubrus.

Luk isecite na polumesece, masline na pola, paprike na sitno, kapar ocedite, ako je potrebno, a listove bosiljka iseckajte na sitne komadiće.

U isto maslinovo ulje propržite crni i beli luk. Zatim dodajte masline, kapar, paprike, ruzamrin, bosiljak, papriku i belo vino.

Kada proključa, dodajte paradajz pire.

Sačekajte da se redukuje dok ne ostane samo ulje, a onda dodajte čeri paradajz i kravlji maslac. Toje to.

Kada servirate bakalar na napolitanski način, nemojte zaboraviti čašu suvog belog vina, ali može i Chianti, ako ga volite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar