Čorba od praziluka sa sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
28/05/2019
"Jedinstvena retro čorba koja se sprema sa najobičnijim sastojcima "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano165
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • praziluk - 3 struka
  • sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 100 g
  • ulje - 6 kašika (maslinovo ulje)
  • brašno - 2 kašike
  • peršun - 1/2 vezice
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i isečemo na sitno praziluk. Skuvamo ga dok ne omekša u litar i po do dva litra posoljene vode.

Blago prepečemo brašno da bude zlatasto, nakon toga ga razmutimo u 2-3 kašike hladne vode i masnoće. Dodajemo dobijenu kašu u skuvani praziluk uz mešanje i ostavljamo da vri desetak minuta.

Dodajemo unapred namrvljen sir i ostavljamo da vri još 5 minuta.

Pripremamo zapršku sa jajetom i kiselim mlekom, koje sipamo u tankom mlazu, dok mešamo čorbu.

Sklanjamo sa vatre i posipamo sitno isečenim peršunom i mlevenim biberom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar