Ćureći file sa graškom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
07/06/2019
"Jelo sa ćuretinom, ukusno i jednostavno za pripremu - cela porodica će jesti sa zadovoljstvom"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano614
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom sedmice29
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite i isecite na komade luk, šargarepu, paprike, beli luk i celer. Možete da ih iseckate ili da sameljete u blenderu ili secku.

2. Ugrejte ulje i u njemu propržite povrće zajedno sa prstohvatom soli. Sipajte paradajz pire i kuvajte još oko 4-5 minuta uz neprestano mešanje i na umerenoj vatri.

3. Sipajte vodu - oko litar i kuvajte 15 minuta od trenutka nakon što provri. Po želji možete dodati i malo aleve paprike.

4. Sipajte zamrznut grašak i ćureći file, isečen na krupnije komade i kuvajte još oko 15 minuta.

Kao i piletina, tako i ćureći file nema potrebu od duge termičke obrade, pošto postaju suvi i odvajaju se. Ako ipak koristite file domaće ćurke možda će biti potrebn malo više kuvana. Ako je potrebno dodajte vodu i reglulišite gustinu janije po ukusu.

5. Začinite solju i začinite po vašem ukusu (ja lično jne koristim za jela, zato što je dovoljno aromatično.

Servirajte ćureći file sa graškom topao.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar