Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Dinstana teletina»Teleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepama

Teleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Teleći obrazi sa vinskim sosom i šargarepama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
5
"Najaromatičnija i krhka teletina koju možete da napravite, sa ukusom koji će vas očarati"

Potrebni sastojci

  • teleći obrazi - 800 g (oko 3 velika komada)
  • šargarepa - 2 - 3 komada (200 g)
  • luk - 1 glavica, velika
  • beli luk - 1 glavica
  • crno vino - 500 ml, aromatično, gusto
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • lovorov list - 2 komada
  • karanfilić - 3 komada
  • biber - 8 - 10 zrna + prstohvat mlevenog
  • so - 1 kašičica
  • goveđi bujon - 1 kocka
  • majčina dušica - 2 kašike, ravne, suva ili 2 grančice sveže
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite mesto i skinite žile. Teleći obrazi su jedno od najukusnijih i najkrhkijih mesa, koje lično određujem kao delikates.

2. Isecite na krupne parčiće i stavite u posudu zajedno sa šargarepom, isečenom na krugove, lukom, iseckanim na sitno ili mlevenim, začinima, solju i glavicom belog luka (celom, neoljuštenom, možete samo da sklonite spoljašnje ljuspe).

3. Promešajte da se sve dobro pomeša i sipajte vino, tako da prekiriva sve sastojke.

4. Pokrijte posudu streč folijom i stavite u frižider na minimum 6 sati do 24 sata.

5. Sipajte u šerpu sadržaj posude sa teletinom. začine, povrće i vino. Sipajte maslinovo ulje, oko 250-300 ml vode i namrvite unutra kocku bujona.

6. Stavite poklopac šerpe i stavite na umerenu vatru da se sve kuva oko sat i po. Dolivajte vodu, koliko je potrebno tokom kuvanja.

7. Gotovu teletinu sa šargarepom servirajte vruću, posutu svežim peršunom ili korijanderom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: