Čorba od sočiva i bulgura

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
16/06/2019
"Duplo ukusnija od obične čorbe od sočiva, jer smo dodali bulgur - probajte i uverićete se i sami "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bulgur - 1 šolja (150 g), u zrnima
  • sočivo - 1 1/2 šolja
  • so - po ukusu
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 1 crvena, isečena tanko
  • paradajz sos - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Bulgur se ostavlja da kisne oko 30 minuta. Ocedi se dobro. Sočivo se kuva oko 30 minut, kad se u njega dodaje bulgur. Ostavlja se da vri oko 30 minuta.

Zaprži se luk i ljuta paprika, koje se prebacuju u sočivo i bulgur. U sredinu se sipaju paradajz sos i kiselo mleko.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar