Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Brze šnicle u grejvi sosu sa pečurkama i lukom

Brze šnicle u grejvi sosu sa pečurkama i lukom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Brze šnicle u grejvi sosu sa pečurkama i lukom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Svako zna kako da pripremi sočne šnicle, nemojte propustiti da zapišete recept za sos - jedinstvenog je ukusa"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 6 komada, manje bez kostiju
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • pečurke - 200 g
  • luk - 1 glavica, iseckana na tanak polumesec.
  • bujon - 300 ml, teleći
  • brašno - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šnicle solju i biberom. Ugrejte maslinovo ulje u tiganju na umerneoj tempraturi. Propržite šnicle u maslinovom ulju oko 2 minuta sa svake strane.

Izvadite šnicle, pokrijte ih i držite tople U međuvremenu dodajte u isti tiganj još 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Dodajte pečurke, isečene prethodno na kriške i luk, isečen na polumesec i sotirajte oko 5 minuta.

Pospite pečurke u luk brašnom i pržite 1 minut. Dodajte bujon i lepo promešajte da skinete sve ukusne ivice sa dna.

Kuvajte oko 3 minuta ili dok se sos ne zgusne. Vratite šnicle u sos i kuvajte još oko 15 minuta ili dok se sos ne redukuje na pola.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: