Savršena letnja musaka

18/06/2019
"Da li i vi nemate strpljenja da probate savršenu letnju musaku - evo vam recept onda "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano247
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo, operemo i isečemo krompir na velike kocke. Isečemo luk sitno i propžimo sa maslinovim uljem u dobokom tiganju. Dodajemo mleveno meso i pržimo dok se ne izmrvi. Stavljamo začine po ukusu i paradajz pire.

Promešamo sve i dodajemo krompir da se sve pomeša, oko 1-2 minuta. Sipamo u odgovarajuću posudu, sipamo vodu, koliko da pokrije krompir - oko 400-500 ml i stavljamo da se peče u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kad krompir omekša pripremamo preliv. Umutimo jaje sa kiselim mlekom, dodajemo brašno i sodu i prelivamo musaku.

Kad nadođe, uključujemo samo gril u rerni na maksimalnu temperaturu da bi preliv mogao da dobije zlatnu boju 3-4 minuta.

Vadimo iz rerne i serviramo sa svežim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar