Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka od pečuraka bez preliva

Musaka od pečuraka bez preliva

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Musaka od pečuraka bez preliva
Fotografije: Raya Andonova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Toliko sočna, toliko aromatična - kako da ne probamo omiljenu musaku u ovoj varijanti sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • luk - 1 mala glavica
  • paprike - 1 komad, zelena
  • pirinač - 1/2 šolje
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 5 - 6 komada
  • masline - 10 - 15 komada
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • lovorov list
  • čubar
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite i isecite, ne sitno. Krompir oljuštite i isecite na kockcie. Šargarepu icedite na četvrtine. Luk i paprike isecite sitno. Pirinač operite.

U namazan pleh sipajte povrće i pirinač. Dodajte masline.

Paradajz pire razredite u 1 šolji vode i sipajte u pleh. Ako je potrebno dodajte još jednu šolju vode. Stavite začine i sve promešajte.

Pleh pokrijte aluminijumskom folijom i stavite da se peče na 180-190 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: