Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Empanada»Empanade sa piletinom (Empanada de pollo)

Empanade sa piletinom (Empanada de pollo)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Empanade sa piletinom (Empanada de pollo)
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Aromatično, netipično i mnogo ukusno - tri razloga da još danas pripremite empanade sa piletinom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 100 ml
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
  • jaja - 1 komad
  • ulje - 120 ml
  • so - 1 kašičica, puna
  • za nadev
  • pileći file - 1 komad, ceo, kuvan
  • paradajz - 4 komada
  • paprike - 1 komad, zelena + 1 komad crvena (mesnate)
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 50 - 60 ml (ili ulje)
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - po ukus
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte tečnosti, mast, so i žumance i zamesite glatko testo. Ne treba da ga mesite dugo, nego samo koliko je potrebno da postane glatko.

Ostavite ga da odstoji 10 minuta.

2. Ugrejte maslinovo ulje za nadev i propržite iseckani luk i paprike dok ne omekšaju, sipajte malo soli. Dodajte paradajz - oljušten i iseckan sitno, zajedno sa šećerom. Kuvajte dok se sofrito ne zgusne, stavite beli luk, sitno iseckan, i pileći file, isečen na kockice. Nakon 2 minuta skinite sa vatre.

3. Podelite testo na dva dela, možete da odvoijte za ukras. Na ovu vrstu empanade (Empanada de pollo con tomate) Španci vole da stavljaju različite ornamente, i njima da ukrašavaju.

4. Direktno na list papir za za pečenje razvijte jedan deo na tanku, oblu koru. Stavite debeli sloj nadeva, nemojte ići do ivica. Razvucite i drugi deo i stavite ga odozgo, učvrstite ivice i pritisnite ih viljuškom.

Od odvojenog testa napravite fitilje, i njima ukrasite empanade. Namažite belancem pomešanim sa malo soli.

5. Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30-32 minuta.

Servirajte toplu ili hladnu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: