Empanade sa piletinom (Empanada de pollo)

30/04/2018
"Aromatično, netipično i mnogo ukusno - tri razloga da još danas pripremite empanade sa piletinom "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano372
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejte brašno sa praškom za pecivo. Dodajte tečnosti, mast, so i žumance i zamesite glatko testo. Ne treba da ga mesite dugo, nego samo koliko je potrebno da postane glatko.

Ostavite ga da odstoji 10 minuta.

2. Ugrejte maslinovo ulje za nadev i propržite iseckani luk i paprike dok ne omekšaju, sipajte malo soli. Dodajte paradajz - oljušten i iseckan sitno, zajedno sa šećerom. Kuvajte dok se sofrito ne zgusne, stavite beli luk, sitno iseckan, i pileći file, isečen na kockice. Nakon 2 minuta skinite sa vatre.

3. Podelite testo na dva dela, možete da odvoijte za ukras. Na ovu vrstu empanade (Empanada de pollo con tomate) Španci vole da stavljaju različite ornamente, i njima da ukrašavaju.

4. Direktno na list papir za za pečenje razvijte jedan deo na tanku, oblu koru. Stavite debeli sloj nadeva, nemojte ići do ivica. Razvucite i drugi deo i stavite ga odozgo, učvrstite ivice i pritisnite ih viljuškom.

Od odvojenog testa napravite fitilje, i njima ukrasite empanade. Namažite belancem pomešanim sa malo soli.

5. Stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni 30-32 minuta.

Servirajte toplu ili hladnu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar