Jednostavna čorba od sočiva

26/06/2019
"Jedna od prvih stvari koji svaki početnik u kuhinji može da pripremi, jeste čorba od sočiva "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 250 g
  • šargarepa - 1 komad, srednja
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • luk - 1 mala glavica
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • čubar - 1 prstohvat
  • ljutenica - 1 supena kašika, puna
  • brašno - 1 supena kapšika
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite sočivo, prelijte sa oko litar, lita i po vode. Očistite beli luk i stavite u sočivo koje vri, takođe onda dodajte sitno iseckanu šargarepu i luk.

Kad provri smanjite ringlu i dodajte vegetu (možete staviti umesto nje drugi začin od povrća ili biber i so) i ostavite da se krčka na tihoj vatri dok sočivo ne omekša.

Skinite sa vatre i u tiganju ugrejte malo ulja i sipajte u njega ljutenicu i brašno, propržite i dodajte u sočivo. Za kraj sipajte malo čubra.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar