Paprike punjene pirinčem i bulgurom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
02/07/2019
"Postoje ukusne punjene paprike, a postoje i punjene paprike sa pirinčem i bulgurom koje će vas zarobtii od prvog zagrljaja "
Priprema20 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno95 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g, mešano
  • paprike - 10 - 12 komada
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • celer - 1/4 glavice
  • sušeno povrće - 2 kašike, gotov miks
  • pirinač - 1/2 šolje
  • bulgur - 1/2 šolje, turski
  • paradajz pire - 2 kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • nana - sveža
  • so
  • pavlaka - 1 čaša, kisela
  • limun - 1 komad, sok
* merne jedinice

Način pripreme

Prodinstala sam u malo ulja sitno isečenu glavicu crnog luka. Dodala sam mleveno meso, sitno isečeno povrće ili 2-3 kašike suvog. Kada je povrće omekšalo dodala sam opran pirinač i turski bulgur, kao i paradajz pire i začine.

Dolila sam posudicu vode i ostavila da uvri. Dobijenom smesom sam napunila paprike i poređala ih u posudu za pečenje. Dolila sam vodu do sredine paprika. Pokrila sam folijom i pekla oko 60 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Sklonila sam foliju, uzela sam tečnosti i u njoj umutila 1 čašu kisele pavlake sa sokom od limuna. Vratila sam nazad u rernu i zapekla punjene paprike dok nisu bile gotove.

Nek vam je ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar