Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Sos za meso»Francuski sos sa maslacem i belim lukom

Francuski sos sa maslacem i belim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88117k
Francuski sos sa maslacem i belim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Pusti francuzi. samo oni mogu da nas nateraju da se nestrpljivo oblizujemo mislieći na sos sa aromatičnim belim lukom"

Potrebni sastojci

  • maslac - 25 g
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - oko 250 ml
  • beli biber - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopite maslac na tihoj/umerenoj vatri i u njemu porpžite čenove belog luka, isečene na kriške.

Čim puste miris, sipajte brašno i mešajte dok ne dobije svetlozlatnu boju.

Sipajte mleko u delovima uz neprestano mešanje žicom da se ne stvore grudvice. Kuvajte 5-6 minuta i dodajte još mleka ako je potrebno da regulušete gustinu sosa po želji.

Pre nego što skinete sa vatre začinite solju i belim biberom.

Servirajte francuski sos sa pilećim mesom, ribom ili pečenim povrćem.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: