Fotografije: Monika Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Gledamo je, lepa je i kažemo sebi - ako bi stavili i topljeni sir, e tada bi već bila raskošna"
- krompir - 4 komada, srednji
- praziluk - 1 struk
- šargarepa - 1 komad
- paprika - 1 komad
- rezanca - ili pirinač (po želji)
- topljeni sir - 1 pakovanje (prirodan)
- peršun
- so
- biber
* merne jediniceNačin pripreme
Isečemo krompir na sitne kocke. Praziluk, šargarepa i paprika se iseku na sitno i dinstaju se u masnoći.
Dodajemo krompir i dolivamo vodu ili bujon. Kada se krompir skuva dodajemo rezanca ili pirinač po želji.
Mutimo topljeni sir sa delom bujona i vraćamo u šerpu. Garniramo sa isečenim peršunom.
Facebook
Omiljeno
Pinterest