Hlepčići sa sremušem i maslinama

11/07/2019
"Iiii stavljate malo sremuša i maslina u hleb, nakon toga ćete ga teško sačuvati od gladnika koji će ga namirisati"
Priprema12 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno32 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano19
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • voda - 130 ml
  • ulje - 35 g
  • kvasac - 15 g
  • šećer - 1 prstohva
  • so - 1 kašičica, puna
  • sremuš - 30 strukova
  • masline - 10 komada, zelene bez koštica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Ugrejte malo vodu i u njoj rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera i dve-tri kašike brašna. Ostavite 10 minuta da nadođe.

2. Prosejte brašno u posudu i u njega dodajte nadošao kvasac, ulje i so. Zamesite glatko testo, dodajte po malo brašna ako je potrebno.

3. Isecite sitno strukove sremuša i masline i dodajte ih u testo sa malo brašna da se ne lepi od vlage, koja će odvojiti masline.

4. Od gotovog testa oblikujte 4 jednaka okrugla hleba. Poređajte ih na rastojanju jedan od drugog u namazan pleh ili obložen papriom za pečenje. Ostavite da nadođu 30 minuta (treba da se udvostruče).

5. Ugrejte rernu do 200 stepeni bez ventilatora i pecite hlepčiće 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu koricu.

6. Servirajte vaše hlepčiće tople ili hladne. Mnogo su aromatični, delikatnog mirisa sremuša i mediteranskog mirisa maslina.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar