Način pripreme
1. Ugrejte malo vodu i u njoj rastvorite kvasac sa prstohvatom šećera i dve-tri kašike brašna. Ostavite 10 minuta da nadođe.
2. Prosejte brašno u posudu i u njega dodajte nadošao kvasac, ulje i so. Zamesite glatko testo, dodajte po malo brašna ako je potrebno.
3. Isecite sitno strukove sremuša i masline i dodajte ih u testo sa malo brašna da se ne lepi od vlage, koja će odvojiti masline.
4. Od gotovog testa oblikujte 4 jednaka okrugla hleba. Poređajte ih na rastojanju jedan od drugog u namazan pleh ili obložen papriom za pečenje. Ostavite da nadođu 30 minuta (treba da se udvostruče).
5. Ugrejte rernu do 200 stepeni bez ventilatora i pecite hlepčiće 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu koricu.
6. Servirajte vaše hlepčiće tople ili hladne. Mnogo su aromatični, delikatnog mirisa sremuša i mediteranskog mirisa maslina.
Prijatno!